Een heel klein boekje over Zorg 2.0 (ebook)

:

Ook verkrijgbaar als paperback

Ä4.95
Beschikbaarheid: Digitale publicatie
Beschrijving

Web 1.0 is het 'oude' web, waarbij internet vooral dienst doet als informatiebron. Het is vooral eenrichtingsverkeer. Web 2.0 gaat een stap verder: internet levert niet meer alleen informatie, het biedt de mogelijkheid om informatie, kennis en ervaringen te delen. Het internet is een interactief medium. Gebruikers spreken en informeren elkaar voortdurend via sociale media, zoals als Twitter, YouTube en weblogs.

Zorg 2.0 is web 2.0 op het gebied van de zorg. Alles draait om participatie en het delen van informatie. Tussen patiŽnten onderling, maar vooral ook tussen zorgverlener en patiŽnt. De communicatie tussen zorgverlener en patiŽnt verandert drastisch. Dit gaat veel verder dan het internet alleen. Ook in de spreekkamer en het hele zorgproces zullen de effecten merkbaar zijn.

In dit boekje schetst Lucien Engelen de contouren van een nieuwe manier van denken over de zorg. De lezer wordt uitgenodigd om mee te denken over hoe web 2.0 de zorg verandert en hoe zorg 2.0 concepten ingepast kunnen worden in de belevingswereld van artsen en zorgverleners.

Specificatie
General
Auteur(s) :
Lucien Engelen
ISBN:
9789059723917
Jaar :
2010
Uitvoering :
Digitaal boek (ePub)
Taal :
NL
Reviews
Gemiddelde beoordeling: 3 gebaseerd op 2 beoordelingen. Geef uw mening.

Positieve beoordeling
Ann V (Guest)
Het boekje geeft een aardige aanzet, maar stelt uiteindelijk teleur via 'net iets te beknopt', ''t was uit toen ik dacht dat het ging beginnen ;-)

Jammer dat de update niet als e-book verkrijgbaar is.
Copyright © 2015 Eburon.nl.