Handboek ITIL implementeren

€37.50
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschrijving
ITIL is de marktstandaard voor de inrichting van een ICT-Servicemanagement organisatie. Het is een set van modellen, concepten en processen die samen een krachtig referentiekader bieden voor het inrichten en verbeteren van ICT-processen in elke organisatie. Ondanks deze brede toepasbaarheid kent ITIL één groot probleem; het bevat zelf geen implementatiemethode. Veel ITIL-implementaties lopen dan ook vast in langdurige en kostbare projecten, waarin managers en medewerkers de greep op de doelen en resultaten kwijtraken.

Dit is het eerste handboek dat zich volledig richt op het implementeren van ITIL. De implementatie is gebaseerd op de I-CUBED-methode. Met I-CUBED worden stapsgewijs krachtige principes uit het vakgebied van verandermanagement toegepast bij het implementeren van ITIL. Hierdoor worden ITIL-procesmodellen daadwerkelijk tot uitvoering gebracht tot op het diepste organisatorische niveau; in de operationele teams. De I-CUBED-methode bestaat uit een drietal fases. Allereerst wordt de meest effectieve implementatiestrategie gebouwd, gebaseerd op inzicht in een aantal fundamentele ITIL implementatiedilemma’s. Vervolgens wordt de inrichting van de aanpak bepaald die de uitvoering van de implementatie mogelijk maakt. Ten slotte wordt in acht stappen de uitvoering van de implementatie beschreven.

Naast de beschrijving van de methode laat dit handboek ook de kracht en effectiviteit van de methode zien in de praktijk. Daarvoor is een uitgebreide beschrijving opgenomen waarin dit handboek is toegepast in het hart van een toonaangevende ICT-dienstverlener: Getronics PinkRoccade. Aan elk hoofdstuk is een levendig praktijkjournaal toegevoegd, waarin de hoofdrolspelers zelf aan het woord komen. Dit geeft niet alleen een heldere vertaling van de methode naar de praktijk, maar vooral ook een beeld van het effect dat een implementatieproces op de mensen in de organisatie heeft. Zij zijn het immers die het veranderproces moeten vormgeven, uitvoeren, én tegelijkertijd de veranderingen moeten ondergaan. Dit maakt dit handboek tot een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die betrokken is bij ICT-Servicemanagement, of de effectieve implementatie van ITIL in de eigen organisatie.

Het Handboek ITIL implementeren is geschreven door een schrijverscollectief waarin deskundigen met een ruime ervaring op het gebied van organisatieverandering, ITIL en ICT-Servicemanagement intensief hebben samengewerkt.

Deze publicatie is gereviewd door ITSMF NL-PESC, de publicatiecommissie van ITSMF, bestaande uit IT-professionals werkzaam in het IT-(service)managementwerkveld.

"De materie en gepresenteerde ervaringen worden op een vlotte wijze gebracht, maar toch met voldoende diepgang. Ik kan organisaties die plannen hebben om ITIL in te voeren van harte aanbevelen kennis te nemen van I-CUBED via dit boek. Ook bestaande gebruikers van ITIL kunnen het één en ander oppikken om hun huidige organisatie te verbeteren."
- Marinus Grootenboer (Capgemini Interim Management)

Specificatie
General
Subtitel :
De menselijke methode
Auteur(s) :
René Verweijmeren, Mathijs Valk, Luc Timmers, Caspar Looijaard, Jeroen Jacobs, Marc Hendriks, Hans van Eldijk
ISBN:
9789059723283
Jaar :
2009
Pagina's :
314
Uitvoering :
Paperback
Taal :
NL
Reviews
Product nog niet beoordeeld. Geef uw mening.

Copyright © 2013 Eburon.nl.