Dit boek gaat niet over mijn vader
Recently published
 • Aan Beugelsdijk
  Het is ongeveer 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Beukelsdijk als een landweggetje door het polderland. De soms al eeuwenoude boerderijen werden gesloopt en de landerijen maakten plaats voor de oprukkende stedelijke bebouwing van Rotterdam. In dit boekje wil John van den Berg de herinneringen aan het boerenleven rond 1900 hier ter plaatse vastleggen.
  €16.00
  read more...
 • Dit boek gaat niet over mijn vader (ebook)
  Gean Ockels onderzocht welk effect het ‘dochter van een BN’er’ zijn nu precies op je leven heeft. Wat zijn de voor- en nadelen van een bekende achternaam? Om dat te achterhalen las ze psychologische studies en interviewde ze zeven ‘dochters van’. De vaders van deze zeven vrouwen hebben uiteenlopende beroepen: van politicus tot voetballer, van tatoeëerder tot acteur. Ook de ‘dochters van’ leiden uiteenlopende levens, maar ze hebben opvallend veel gemeen, zoals de strijd om uit de schaduw van hun vader te stappen. In 'Dit boek gaat niet over mijn vader' vertellen de zeven dochters en de auteur openhartig over hun ervaringen en gaat het nu eens een keer niet over hun vader.
  €7.50
  read more...
 • Speelruimte voor ervaring en reflectie
  In het veld van de professionele begeleiding, zoals coaching, training en advisering, wordt steeds meer gebruik gemaakt van allerlei vormen van spel. In dit boek wordt daarom onderzoek gedaan naar de waarde en werking van begeleidingskundige spelvormen. Ook wordt onderzocht over welke vaardigheden de begeleider moet beschikken om effectief gebruik te maken van spel.
  €38.50
  read more...
 • BoekStart maakt baby’s slimmer
  BoekStart is ontwikkeld om ouders te stimuleren om aan hun baby’s voor te lezen. Voorlezen aan baby’s is niet vanzelfsprekend. Veel ouders denken dat je baby’s niet kunt voorlezen, ‘want ze begrijpen toch niet wat je zegt, ze stoppen boekjes liever in hun mond’. Uit de wetenschap komen heel andere geluiden. Vroeg beginnen met praten, zingen en voorlezen is van het grootste belang, anders is de kans groot dat een kind al achterloopt in de taalontwikkeling voordat het naar school gaat.
  €12.50
  read more...
 • Real Faith
  “Faith is… well, for a relationship it takes two and you have to be open for that […] and after that, you are with the two of you. And that’s how it really is,” Ted (60) explains. Leonie (28) adds: “Knowing God and being Christian means much more than just a God far away. You can have a real relationship with God and that makes it much more interesting.”
  €29.95
  read more...
 • Dilemmas of hydropower development in Vietnam
  Hydropower is one of the biggest controversies in Vietnam in recent decades because of its adverse environmental and social consequences, especially negative impacts on displaced people who make way for hydropower dam construction.
  €32.00
  read more...
 • Religie & Samenleving - Jaargang 9 - Nummer 3
  Het CBS over kerkelijke betrokkenheid. Nieuwe spiritualiteit. Het Tweede Vaticaans Concilie.
  €10.00
  read more...
 • Different Strokes for Different Folks
  This book, prepared for the Water, Traffic and Environment Service of the Dutch Rijkswaterstaat, explores the tortuous development of cooperative arrangements in four international river basins: the Rhine, the Scheldt, the Meuse and the Ems.
  €39.50
  read more...
 • Het Brein van farao tot fMRI
  'Het Brein van farao tot fMRI' laat zien hoe de mens steeds op zoek is geweest naar de relatie tussen gedrag en hersenfuncties. Het voegt daarmee een rijk en verhelderend perspectief toe aan grote actuele vragen waarmee we ons geconfronteerd zien. Want hoe meer we begrijpen wat ons drijft en wat ons gedrag bepaalt, hoe meer we voor volkomen nieuwe vragen komen te staan.
  €44.95
  read more...
 • Wie zegt ‘Het is genoeg’ als je zelf niet meer kunt praten? (ebook)
  Praktische gids voor wilsverklaring behandelbeperking en behandelverbod. Het beschrijft wat een wilsverklaring is en waarom u zou kunnen besluiten om voor uzelf een wilsverklaring op te stellen.
  €6.50
  read more...
 • Zorg zonder zorgen
  Een visie op de ouderenzorg in Nederland die nu actueler blijkt dan ooit.
  €24.50
  read more...
 • Stralingsverwarming
  Een gids voor wie wil weten hoe warmte werkt. Een helder overzicht van de wetenschap van verwarming en een overtuigend pleidooi voor betere verwarmingstechnieken.
  €19.95
  read more...
 • Koploperskerstboek
  In het 'Koploperskerstboek' vindt u een bloemlezing van de sprekers die een bijdrage hebben geleverd aan de Collegereeks ‘Koplopers in de Zorg’, onderdeel van het gelijknamige platform. Het doel van het platform ‘Koplopers in de Zorg’ is tweeledig: het verbeteren van de kwalitatieve beeldvorming rond organisaties in de Nederlandse gezondheidszorg en het verbeteren van de kennisdeling tussen bestuurders, managers en zorgprofessionals.
  €4.95
  read more...
 • Samen solliciteren
  Je bent op zoek naar een nieuwe baan. De meeste sollicitanten staan er alleen voor. Toch hoeft dat niet. Trek de stoute schoenen aan! Vraag iemand uit je omgeving om jouw Sollicitatie-Buddy te worden. Dit doe-het-zelf boek is voor hem of haar bestemd. Hierin staan inzichten uit de wetenschap en onze praktijkervaring van de afgelopen 10 jaar.
  €20.00
  read more...
 • Wie zegt ‘Het is genoeg’ als je zelf niet meer kunt praten?
  Praktische gids wilsverklaring behandelbeperking en behandelverbod. Het beschrijft wat een wilsverklaring is en waarom u zou kunnen besluiten om voor uzelf een wilsverklaring op te stellen.
  €12.50
  read more...
Auteursblog   Hot
78% Nederlanders ergert zich aan onzinnige onderzoeksresultaten

78% Nederlanders ergert zich aan onzinnige onderzoeksresultaten In 'Wat is de vraag?' presenteert Durk Bosma een praktische aanpak met krachtige tools die helpen om een goed marktonderzoek op te zetten. Er wordt namelijk nogal wat 'onzinnig' onderzoek gedaan. Zo laat hij in deze gastblog zien.
read more...read more...
Transities, nieuwe Wmo, bezuinigingen en eigenkracht

Transities, nieuwe Wmo, bezuinigingen en eigenkracht In 2013 verscheen 'Ondernemen in Welzijn', dit boek wordt inmiddels ingezet op verschillende hogescholen. In deze blog is auteur Paul Overvoorde aan het woord.
read more...read more...
News
BoekStart maakt baby’s slimmer
Begin februari presenteerde Stichting Lezen het onderzoek van Heleen van den Berg en Adriana Bus naar de effecten van BoekStart.
read more...read more...
Eburon start met proefschriftprinter.nl
Voor proefschriften met een eenvoudige uitvoering bieden we nu een do-it-your-self-service: proefschriftprinter.nl.
read more...read more...
Eburon
Newsletter
To get our newsletter please enter your email address in the box below and press 'Subscribe' button.
Copyright © 2013 Eburon.nl.