twitter_birdsnest
Recently published
 • Leiderschap en management in moderne organisaties (ebook)
  'Leiderschap en management in moderne organisaties' is deel 2 in de Innovatief Organiseren-reeks. In dit deel wordt op een vernieuwende manier gekeken naar de mogelijkheden en valkuilen van leiderschap aan de top, de rol en toegevoegde waarde van managers in innovatieve organisaties, het belang van gedeeld leiderschap en de kracht van dialoog. Daarbij wordt er aandacht gegeven aan zowel de organisatiekundige kant van leiderschap als aan persoonlijk leiderschap. Voorbeelden van innovatieve organisaties laten zien hoe dit alles kan uitwerken in de praktijk.
  €4.95
  read more...
 • Onmetelijke eenzaamheid
  Eenzaamheid is een onderwerp dat veel mensen raakt en het wordt daarom gezien als een maatschappelijk probleem: als een gemis aan relaties en aan kwaliteit in relaties. In het kader daarvan worden allerlei eenzaamheidsprogramma’s uitgevoerd. Maar bieden deze wel soelaas? En zo ja, hoe lang duurt dat dan?
  €19.95
  read more...
 • Etnische websites, behoeften en netwerken
  Etnische websites, behoeften en netwerken geeft inzicht in de behoeften en motieven van jongeren om etnische websites te bezoeken. Deze behoeften zijn onderzocht bij Hindostaanse, Marokkaanse en autochtone jongeren.
  €24.50
  read more...
 • Innovatieve besturingsmodellen voor organisaties (ebook)
  ‘Innovatieve besturingsmodellen voor organisaties’ is deel 1 in de Innovatief Organiseren-reeks en biedt een nieuwe kijk op de inrichting en besturing van organisaties. Bij innovatief organiseren ligt de nadruk op meer richting en ruimte geven aan medewerkers gecombineerd met een continue dialoog met alle stakeholders. In dit deel wordt een praktisch bruikbaar model uitgewerkt om ruimte voor zelfsturing en zelforganisatie te creëren.
  €4.95
  read more...
 • Stalking Risk Profile
  Bijna twee decennia na de invoering van de eerste anti-stalkingwetgeving wordt stalking (h)erkend als relatief veelvoorkomend gedrag met potentieel ernstige gevolgen voor alle betrokkenen. Het doel van de Stalking Risk Profile (SRP) is om clinici te helpen bij het beoordelen van stalkers door op een gestructureerde manier een inschatting te maken van het soort risico en de gradatie van het potentiële risico in een specifieke casus.
  €59.00
  read more...
 • Deel 2: Twee vormen van kapitalisme
  Even leek het of ‘het kapitalisme’ gewonnen had. Twee jaar na de val van de Berlijnse muur echter maakt Michel Albert duidelijk dat het zo simpel niet ligt. In 1991 verschijnt ‘Capitalisme contre Capitalisme’. In dit boek onderscheidt Albert twee modellen binnen het kapitalisme: het neo-Amerikaanse en het Rijnlandse model. Een model gebaseerd op individueel succes, tegenover een model gebaseerd op solidariteit. Albert vraagt zich af waarom het eerste model steeds meer terrein wint en waarschuwt voor de gevolgen die dat kan hebben voor de landen langs de Rijn.
  €4.95
  read more...
 • Grip op Requirements
  Ontdek hoe je requirements achterhaalt, documenteert, valideert en beheert. Dit boek helpt je om de IREB examenstof volledig te doorgronden.
  €39.50
  read more...
 • Benchmarken met SBR
  Sinds 1 januari 2013 kunnen bedrijven – of hun financiële intermediair – voor het indienen van belastingaangiften, jaarrekeningen en financiële rapportages gebruik maken van een nieuwe elektronische standaard: Standard Business Reporting (SBR). Voortaan kunnen bedrijven rechtstreeks via hun administratiesoftware gegevens uitwisselen met overheidsinstanties, banken en intermediairs. De Rijksoverheid beoogt met SBR de administratieve lastendruk voor het Nederlandse bedrijfsleven te verlichten.
  €20.00
  read more...
 • Het vergezicht van de mantelzorger (ebook)
  Mantelzorgers zorgen vooral voor familieleden. Ruim 75% van de mantelzorgers biedt hulp aan een ouder, schoonouder, partner, kind, of een ander familielid. Uit onderzoek blijkt dat mantelzorgers zich in de relatie met de professional lang niet altijd erkend voelen.
  €9.95
  read more...
 • The Next CPO (ebook)
  De wereld verandert enorm snel. Organisaties ontdekken dat het creëren van financiële waarde alleen niet meer voldoende is. Wat is er nog zeker vandaag de dag? Hoelang blijven vertrouwde businessmodellen nog bestaan? Met welke partijen kunnen we langdurig samenwerken? Hoe nemen we als organisatie onze maatschappelijke verantwoordelijkheid? Wat is circulair inkopen? En wat betekenen al deze vragen voor de rol die 'The Next CPO' (Chief Procurement Officer) zal moeten gaan vervullen? Welke eisen stelt dit aan de kwaliteiten van The Next CPO?
  €14.99
  read more...
 • Internationalization and the Dutch Fashion Industry
  In today’s global world, it is hard to deny that organizations are increasingly internationalizing in order to remain competitive, to access growth markets and resources and to reduce operating costs. Access to global resources and markets has had profound impact on many industries, the fashion industry being only one example. Since the 1970s, manufacturing in the fashion industry has undergone significant changes, leading to the fragmentation of the value chain and the decline of fashion/textile manufacturing in developed countries. As in other developed countries, the manufacturing of clothing and textiles in the Netherlands has been largely, if not completely, off-shored, making it essential for Dutch fashion firms to engage with international partners.
  €20.00
  read more...
 • Het vergezicht van de mantelzorger
  Mantelzorgers zorgen vooral voor familieleden. Ruim 75% van de mantelzorgers biedt hulp aan een ouder, schoonouder, partner, kind, of een ander familielid. Uit onderzoek blijkt dat mantelzorgers zich in de relatie met de professional lang niet altijd erkend voelen.
  €19.95
  read more...
 • Religie & Samenleving - Jaargang 9 - Nummer 1
  Themanummer Hemelbestormers: Radicaliteit, religie en samenleving
  €10.00
  read more...
 • Vakantiereisbestemmingen
  Kleine reisbureaus of grote touroperators: allemaal vragen ze steeds beter opgeleide werknemers. Samen met De vakantiereiziger vormt Vakantiereisbestemmingen een zeer complete onderwijsmodule over vakantiereizen die studenten en stagiaires uitstekend voorbereidt op de hoge eisen die de moderne reisbranche stelt.
  €55.00
  read more...
 • While the Music Lasts (ebook)
  This book on the challenging topic ‘Music and Dementia’, describes recent research into the innovatory practice of ‘Music for Life’, a project managed by Wigmore Hall in London. Through engaging in music as a participatory process, its goal is to make the person behind the dementia visible again. The book explores the interaction between music and dementia through the stories of people who have been working closely together: three musicians, eight women living with dementia, five caregivers, a staff development practitioner, a project coordinator and three scientific observers.
  €19.90
  read more...
Auteursblog   Hot
Niet alles is duurzaam

Niet alles is duurzaam Auteur Henk Massink over het gebruik van het begrip duurzaamheid en het vervagen ervan in de kring van milieuprofessionals.
read more...read more...
Hoe een boek je blik verandert

Hoe een boek je blik verandert Freek van Beetz, auteur van Het einde van de Antillen, ervaart hoe een boek onverwacht een extra dimensie kan geven aan een idyllische vakantiebestemming.
read more...read more...
News
Week van de jonge mantelzorger
Deze week (22 tot en met 29 september) is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Eerder dit jaar verscheen 'Jonge mantelzorgers en hun zorgverantwoordelijkheid voor naaste familieleden'.
read more...read more...
Eburon in Beijing
Via onze partner Inspirees was Uitgeverij Eburon dit jaar vertegenwoordigd op de Beijing International Book Fair.
read more...read more...
Een bericht voor onze opdrachtgevers over onze dienstverlening voor titels van 10 jaar en ouder.
read more...read more...
Eburon
Newsletter
To get our newsletter please enter your email address in the box below and press 'Subscribe' button.
Copyright © 2013 Eburon.nl.